Over Prem Rawat​

Over Prem Rawat​

Even voorstellen
Prem Rawat werd in 1957 in Noord-India geboren en woont sinds de jaren zeventig in de Verenigde Staten. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen en vier kleinkinderen. Zijn vader was zelf een gerenommeerd spreker op het gebied van innerlijke vrede en vervulling, die hem aanmoedigde om zijn talent als spreker te ontwikkelen. Prem Rawat gaf zijn eerste toespraak over vrede toen hij nog maar vier jaar oud was. Toen hij acht jaar was, overleed zijn vader en nam hij de verantwoordelijkheid op zich om diens werk voort te zetten.

Een internationale ambassadeur
In 1971 begon Prem Rawat op 13-jarige leeftijd aan zijn eerste reis buiten India toen hij werd uitgenodigd om te spreken in Londen en in Los Angeles. Wat begon tijdens zijn schoolvakantie groeide uit tot het begin van een levenslange reis om mensen te inspireren om vrede te ontdekken en te beoefenen.
Prem Rawat is een zeer ervaren piloot met meer dan 14.000 vlieguren. Om zijn visie in de praktijk te realiseren, houdt hij er een veeleisend reisschema op na met jaarlijks tot wel 90 presentaties over de gehele wereld. Hij heeft honderden miljoenen mensen toegesproken tijdens live evenementen en via radio en tv.

Een universele visie op vrede
Prem Rawat’s visie op vrede gaat verder dan woorden. Hij stelt dat vrede in het hart van ieder mens te vinden is, ook al zijn we het contact ermee kwijtgeraakt, en dat het essentiële verlangen van de mensheid vrede is. Vrede is dus praktisch mogelijk en als genoeg mensen dat ervaren, zal dat zeker een positieve impact hebben op de samenleving als geheel.
De afwezigheid van vrede uit zich in hebzucht, angst, haat, geweld en vernietiging – ook van het milieu. Prem Rawat merkt op dat we te vaak slechts de symptomen behandelen en niet de oorzaak van de afwezigheid van vrede, en dat van regeringen en politici niet verwacht kan worden dat ze duurzame vrede tot stand brengen. Toch beschouwt hij vrede als de grootste prestatie van de mensheid.

Luister naar jezelf
Ter ondersteuning van zijn presentaties heeft Prem Rawat een boek geschreven met de titel “Hear Yourself – How to find peace in a noisy world”. Hierin wordt helder uitgelegd hoe je kunt leren om te luisteren naar je ware zelf en hoe je vrede kunt ervaren ondanks de constante stroom van afleidingen, zowel in je hoofd als de door de drukte van het dagelijkse leven.
Voor Prem is het leven niet een probleem dat om een oplossing vraagt, maar een prachtige reis die je moet voelen en waarvan je kunt genieten, op elk moment. Hear Yourself zit boordevol krachtige inzichten en meeslepende verhalen en introduceert lezers in een eeuwenoude bron van praktische wijsheid die ons een eenvoudige manier aanreikt om te luisteren. Door dit te doen, kunnen we ons begrip van onszelf, de mensen om ons heen en ons leven diepgaand veranderen.

Interviews met Prem Rawat
Klik hier voor een zeven minuten durend interview op CNN-televisie (in het Engels). De interviewster begint met de woorden: “We gaan nu naar een man die zich inzet om ons een manier te geven om vrede te vinden. Sinds zijn vierde gaat Prem Rawat de wereld rond om mensen te laten zien hoe innerlijke vrede voelt”.

Hieronder kun je een ouder interview bekijken door een journaliste van Willax TV (Nederlandse ondertiteld): “Je zegt dat vrede niet hetzelfde is als de afwezigheid van oorlog. Herhaaldelijk sprak je over jouw visie in gebieden vlakbij oorlogs-haarden. Hoe kun je die kracht en integriteit volhouden in zo’n omgeving?

foto courtesy Paul Luif

Scroll to top